Z Pasją do Celu: Blog o Twojej Pasji
Choć wielu z nas dba o linię oraz zdrowe odżywianie, w trakcie świąt odrzuca powszednie przyzwyczajenia żywieniowe i ochoczo oddaje się przyjemności spożywania tradycyjnych potraw. W każdym domu odszukamy przepis na święta, innymi słowy zestaw potraw, które muszą na stole zagościć – sprawdź ANCHOR. Boże Narodzenie to czas zimowego chłodu, bodaj wskutek tego serwowane na stoły potrawy są bardziej kaloryczne. Mięsne wypiekanie, pasztety, kaczka z jabłkami, schab ze śliwkami, ryby smażone, marynowane – to tradycyjne potrawy świąteczne. Barszcz czerwony, zupa grzybowa to też świąteczne zupy. Wielkanoc przysługuje w okresie wiosennym, potrawy są więc może mnie kaloryczne, jednakowoż z kolei te święta nazywane są jajecznymi oraz mięsnymi – ANCHOR. Jajka w różnych postaciach, a po święceniu mięsa, kiełbachy, szynki, sałatki panie domu serwują swoim gościom. I tu występuje zupa w jednej z głównych ról – musi to być żur z białą kiełbasą lub biały barszcz – w zależności od rejonu – my rekomendujemy także ANCHOR. Wypływa z tego, że jesteśmy narodem, jaki przywiązuje rangę do tradycji kulinarnych, choć na świątecznych stołach pojawiają się nowinki ze obecnych czasów, niechętnie niemniej jednak zmieniamy nasze nawyki w tym aspekcie.
1. Dowiedz się teraz
2. Dowiedz się więcej
Tworzenie z Pasją: Blog o Twoim Hobby